• Gratis op maat gemaakt
  • goed(koop) & snel!
  • Weet wat je koopt bestel een knipstaal
  • Online kiezen & bestellen

Gordijnen tips

Welke raamdecoratie past het beste bij u in huis? Mooie landelijke gordijnen of toch inbetweens? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en geven u hier enkele waardevolle tips.

Gordijnen tip 1: welke stof is het mooiste?

  • Effen, gladde of gordijnen met structuur zijn uitstekend geschikt voor grotere oppervlakten. Door deze gordijnen krijgt de ruimte een rustige uitstraling.
  • Gordijnstoffen met een printdesign zorgen voor meer sfeer in de kamers.
  • Gordijnenstoffen met een ingeweven dessin zijn rustiger dan gordijnen met een printdesign.
  • Verduisterende gordijnstoffen zijn vooral bedoeld om licht uit de kamer te houden. Verduisteringsgordijnen worden vooral in slaapkamers opgehangen. Wist u dat verduisteringsgordijnen bestaan uit drie geweven lagen? De extra laag houdt het licht zoveel mogelijk uit de kamer.
  • Kindergordijnstoffen hebben vaak een frisse, stoere of juiste schattige uitstraling. Wij hebben verschillende designs voor jongens en meiden. Sommige kindergordijnen zijn verduisteringsgordijnen.

Gordijnen tip 2: Inbetween iets voor bij u thuis?

Inbetween stoffen zijn in iedere stijl en design te verkrijgen. De stof is voor de helft transparant. Het voordeel van inbetween gordijnen? U geniet van de lichtinval, maar het zicht naar binnen wordt beperkt.

Gordijnen tip 3: Wat is vitrage?

Vitrage zijn stoffen die volledig transparant zijn, in tegenstelling tot de inbetween gordijnen. Vitrage heeft geen zichtbare naden. Vitrage komt in vele huishoudens voor. Zij hangen voor de ramen, soms tot de vensterbank of er net over. De meeste mensen hangen gordijnen voor de vitrages. Dit vanwege de inkijk en om een intiemere sfeer te creëren. Een ander woord voor vitrage is glasgordijnen.

Gordijnen tip 4: enkele plooi, twee of drie plooien?

Een kwestie van smaak. Een enkele plooi zit vrij strak voor het raam. Bij gordijnen met een dubbele plooi hangen de gordijnen ruimer voor het raam. Een driedubbele plooi hangt ruim en royaal voor het raam.

Kunnen de gordijnen gewassen worden?

U krijgt van ons een wasinstructie bij uw gordijnen. Vouwgordijnen kunnen ook gewassen worden.

Inmeten van gordijnen en vouwgordijnen

Het is belangrijk dat gordijnen goed ingemeten worden. Bij de bestelhulp staat beschreven hoe u dit het beste kunt doen. Wij adviseren u om minimaal twee keer de maten op te nemen met een rolmaat.

Contact Maakmijngordijn.nl

Vindt u het lastig om te kiezen? U kan én mag ons uiteraard bellen. Wij geven u graag advies. Wilt u zeker weten of een bepaalde stof of design bij u past? Bestel dan een proefstaaltje.

 

welke ophang systeem moet ik gebruiken?

U kunt gaan voor rails, of een roede klik op het artikel voor meer informatie.

 

hoe hang ik mijn gordijnen op? 

Neem de tijd om gordijnen op te hangen. En lees de volgende artikel door gordijnen ophangen

 

Website ontwikkeling Webba